Kulturminner

Sandar Historielag har siden januar 1980 gitt ut «Kulturminner» vår og høst hvert år og distribuert disse til alle medlemmene. Et «Kulturminne» er en 2 – eller 4-sidig trykksak som tar for seg et lokalhistorisk emne. Det kan være historien om en gammel bygning, en tradisjonsrik bedrift, et monument, en gammel vei, en forening eller en kjent person. Det kan handle om hva som helst, bare det har en historie, er lokalt og ikke minst har riktig faktainformasjon. Har du en forfatter i maven, og kjenner til et emne som du mener kunne passe inn? Eller har du en mening om et tema som vi burde skrive om? Nøl ikke, ta kontakt.

Alle tidligere utgitte Kulturminner kan lastes ned fra Sandefjord bibliotek.

Kulturminner skrevet i 2017 og senere, kan lastes ned fra Sandar Historielags hjemmeside her:

Høst_17 Sandar Historielag Kulturminne Havnesporet ORG

Høst_18 Kulturminne Nedlagte butikker ORG

Vår_17 Sandar Historielag Fredede bygninger ORG

Vår_17 Sandar Historielag Grenseutvidelser ORG

Vår_18 Sandar Historielag Kulturminne Grønli ORG

Vår_19 Kulturminne Ebbesen ORG.

2019 Kulturminne Nybyen i Sandefjord ORG

7 kommentarer til Kulturminner

1. T. H. sier:

Hei,
    Jeg har begynt med slektsforskning, og har kommet over en bok som jeg på internett har sett at dere skal selge et opptrykk av: Lorents Berg «Sandeherred». Stemmer dette? Jeg kunne tenke meg å kjøpe den.

Vennlig hilsen T. H.

• Sandar Historielag sier:

Hei igjen,
      Boken av Lorents Berg om Sandeherred kan fåes i de fleste bokhandlerne i Sandefjord. Den finnes også på biblioteket. ISBN nummeret til denne boken er: 82 – 991764 – 0- 9.

2. K.B. sier:

Jeg fant en plakat i nærheten av helleristingene på haugen. Men jeg fant ikke ut av om jeg skulle gå langs hekken, eller vasse inn på tunet på garden?

Med hilsen K.B.

• Sandar Historielag sier:

Helleristningene på Haugen: Fortsett et lite stykke rett fram etter skiltet. På samme side, venstre, isskurt berg med ristningene.

3. Gunnar Straand sier:

Flott hjemmeside.
    Hva med å linke gamle bilder/ark med kulturminner/filmer etc fra et kart?

4. Tom Erik Roggert sier:

Hei !
    Dere etterlyser forslag til «kulturminner»,
    Mitt forslag er det «gamle kapellet» på Nybo kirkegård.
    Jeg har ikke sjekket om dere har brukt dette før?
    Uansett så er det trist at bygningen ikke blir
    tatt skikkelig vare på i forhold til muggangrep og råte osv.
    Slik det står nå, blir det brukt som «lager» av utstyr, trilleborer,
    vannings utstyr og annet rask, for parkvesenet i kommunen.
    Jeg antar at det er en historisk verdifull bygning som her
    kan gå tapt, hvis det ikke blir tatt noen grep og få satt dette
    på dagsorden.

5. Gunlaug Riis Aakerholt sier:

Takk for tips Tom Erik Roggert – vi legger forslaget ditt inn på lista over framtidige Kulturminner – Har du noen kunskap om Nybo Kapell så er vi interessert i å få dem. Mvh Styret i Sandar historielag v/Gunlaug