Gokstadhaugen

Sandar Historielag vil i dag 13.juni 2012 meddele at vi har restaurert steingarden rundt Gokstadhaugen og satt den i slik stand at vi igjen kan være stolt av dette flott kulturminnet vårt.

Det er nå laget 3 nye åpninger i front av steingarden i håp om at dette vil hindre endel slitasje og nedriving av stein. Vi forventer at kommunen heretter følger opp vedlikeholdet av steingarden og at grass og vekster på utsiden av steingarden blir klippet slik at den igjen blir synlig fra utsiden.

Dette store økonomiske løftet på kr 100.000,- har vært mulig for Sandar Historielag å bidra med på grunn av et overskudd (med god avkastning) fra «Kongshaug Jubileet» i 1980 – en stor 100 års markering for utgravingen av haugen. Dette fondet skulle kun brukes til Kongshaugen og til andre aktiviteter knyttet til vikingetiden. A. Jahres Humanitære Stiftelse har bidratt med mva for arbeidene utført av anleggsgartnerfirma Aakerholt, Steen og Lund as.

Vi i Sandar Historielag ser fram til at Gokstadhaugen kommer på verdensarvlisten og at vi kan oppleve at stedet blir brukt og besøkt av mange og oppleves som det store kulturminne dette stedet er.

Dette innlegget ble publisert i Gokstadhaugen, Nyheter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.