Tur til Lardal lørdag 5. april

Samkjøring fra P-plassen ved Bommane i Nybyen kl 10.00.

 • Besøk i Hem kirke, en liten og særegen steinkirke fra 1392.
 • Omvisning v/leder i Lardal Historielag Gunvor H. Ruberg
 • Vi besøker Åpen Dag på Klokkergården – Utstilling, demonstrasjoner.
 • Hyggelig kafé i historisk hus.

Velkommen!

Dette innlegget ble publisert i Aktiviteter, Nyheter. Bokmerk permalenken.

1 svar til Tur til Lardal lørdag 5. april

 1. Solfrid Langmark sier:

  Hei til Lardal og Sandar Historielag!
  Min søster, Frøydis Langmark, barn og barnebarn og undertegnede har vært på en strålende tur med Historielaget lørdag 5. april 2014. Først til Hem kirke, 1392 (el. eldre….), veldig interessant! – og så til, for oss, den store begivenheten: Klokkergården i Svarstad!
  Klokker og lærer Mathias Ytreeide, fra Stryn, og hans ektefelle, Olina (Sunde) Ytreeide, også fra Stryn, var våre «ferieforeldre» i flere solfylte, herlige somrer i Svarstad! Olina Ytreeide er vår mors, (Liva), eldre søster- så vi var hos tante og onkel på landet. Vi jentene (Solfrid og Frøydis) er født og oppvokst i Oslo og bor fortsatt der. Undertegnede er gift med en Sandefjording, Per Arne Rønning, og vi har hytte på Vesterøya, så veien var kort for deltakelse i aktuelle utflukt. Til turen fikk vi med smått og stort: Solfrid Langmark (undertegnede), Oslo, sønn: Lars Rønning Langmark, barnebarn: Hedda Langmark Thomsen, og så min søster: Frøydis Langmark, Oslo. For oss var det utrolig interessant og veldig morsomt og nostalgisk å se igjen Klokkergården med Skolestua og boenheten med «Bestestua» og alt det andre det gjemte! Tunet, Bryggerhuset, Låven – hvor vi hoppet i høyet – Utedoen og alt sammen! Strålende og veldig, veldig hyggelig! Og veldig imponerende hva som er gjort ut av det! Vi knyttet hyggelige kontakter med Randi Sogn og med Lars Sogn og fikk også omvisning på Sogn gård i Svarstad sentrum. Dette er søsken av undertegnedes venninne, Solbjørg Sogn, fra gamle dager i Svarstad. Vi er oppstemte og yre etter alt vi opplevde denne dagen, og fabler om et dametreff, på kryss og tvers, etter disse møtene…..
  Mange takk for en strålende dag!!
  Hilsen fra Solfrid Langmark, m/søster Frøydis Langmark

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.