Besøk i Vestfoldarkivet

Ca 20 av Historielagets medlemmer møtte opp på Vestfoldarkivet i Hinderveien 10 onsdag 30.03. for orientering og omvisning. Dagens tema var «Hvordan er historia vår DSC00361oppbevart?». Arkivet og Samlingsforvaltningen fungerer som en slags «samfunnets hukommelse» og tar vare på stort og smått som kan fortelle oss om historia vår. I tillegg til de mer offisielle fylkeskommunale arkivene, finnes det her en mengde private arkiver, fra organisasjoner, bedrifter og enkeltpersoner, totalt fire hyllekilometer! Arkivet oppbevarer også gjenstander for muséene i Vestfold, og vi fikk en grundig innføring i hva som skjer med disse: Vi fulgte hele prosessen fra rengjøring og forebyggende konservering, via DSC00366fotografering og tilstandsbedømming til oppbevaring i de klimastyrte magasinene.

Tusen takk til Ann Tove, Karianne og Eivind for en spennende ettermiddag i arkivet!

Vestfoldarkivets lesesal er åpen hver onsdag og fredag, og siste onsdag i måneden er det langdag. Dessuten holdes det flere arrangementer for historieinteresserte. Dersom vi har spesielle ønsker om ting vi ønsker å studere i arkivet, er det greit å sende en mail først, slik at personalet kan finne fram sakene på forhånd.DSC00379

Vi ble også anbefalt å benytte oss av www.digitaltmuseum.no og www.arkivportalen.no

Se ellers www.vestfoldarkivet.no og følg Vestfoldarkivet på Facebook!

Dette innlegget ble publisert i Nyheter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.