Sandar historielags jubileumsuke fortsetter

cam01825

Fra venstre: Jørund Holst-Hansen, Bjørn Hoelseth, Hans Gjerløw, Roger Davidsen og Gunlaug Riis Aakerholt

Torsdag kveld inviterte vi til «Samtale om lokalhistorieskriving» på Sandefjord bibliotek. Et panel med Gunlaug Riis Aakerholt, Bjørn Hoelseth, Hans Gjerløw og Roger Davidsen ble kyndig ledet av Jørund Holst-Hansen gjennom en samtale som tok for seg det mangfold av lokalhistorieskriving som har vært gjort og gjøres i kommunen vår.

Både faghistorikere og glade amatører har på sine ulike måter vært med på å dokumentere både fjern og nær fortid. Historielagets egen «Kulturminneserie» ble selvsagt viet stor oppmerksomhet, og Roger Davidsen fortalte om arbeidet med sine mange bokutgivelser.

Sandefjords Blads viktige rolle både som kilde i arbeidet med historien, og som det identitetsskapende «limet» i lokalsamfunnet ble understreket, og avisa fikk ros for det gode samarbeidet de har med Sandefjord lokalhistoriske senter omkring lørdagssidene under mottoet «Saker og ting som setter minnene i sving».

Panelet så også på hvilke områder i vår kommune som ennå ikke har fått skrevet sin historie, og her ble nevnt både sosialhistorie, arbeiderbevegelsens historie, kvinnehistorie generelt og ikke minst en enkeltperson som Dorothea Christensen, som sikkert kunne fortjent en egen bokutgivelse.

Dette innlegget ble publisert i Nyheter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.