George M. Bratli fra Scottish Norwegian Connection (SNC) forteller om hvalfangeres hjemreise i 1940 og hva mannskap og båter ble med på i de neste 5 årene.

 

 

 

 

 

Foredraget finner sted mandag 18. mars 2019 kl 18.00 på husmannsplassen Øvre Myra, Schanches gt. 24, 3211 Sandefjord.

I leting etter deres historier har SNC funnet mye nytt som fortjener å komme frem om hva hvalfangere og sjøfolk var med på. Flere museer i Norge har lite om noe om deres historie.

Bildene som brukes her har aldri har blitt vist da de har ligget med 80 års sperre. Foreningen Scottish Norwegian Connection forteller at de gleder seg til å fortelle mer om denne lite kjente, men svært så interessante delen av vår ikke så veldig fjerne historie.

 

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Nyheter. Bokmerk permalenken.

2 svar til George M. Bratli fra Scottish Norwegian Connection (SNC) forteller om hvalfangeres hjemreise i 1940 og hva mannskap og båter ble med på i de neste 5 årene.

  1. Tore Larsen sier:

    Hei ! Dette er meget interresant for meg . Kan dere bekrefte at min far var der i de årene 1940-1945. Han het Andreas Larsen, var i fra Larvik og født 1. september 1912. Jeg vet at han reiste ut på hvalfangst i 1939. Var gift i 1936 Med Helen M. Johannessen og i 1937 fikk de sønnen Jan Andreas. Jeg vil gjerne vite hvordan han hadde det under oppholde der. Rykter hjemme i Larvik fortale at han hadde giftet seg under oppholdet. Det har jeg aldri funnet ut av om det. Og om noen kan bekrefte/avkrefte dette. Jeg håper på svar på min henvendelse. Min far døde i 2002, min bror 1998 og min mor i 2006. Jeg Tore ble født i 1947.

  2. Terje Swahn sier:

    Min far, Alvar Swahn var i Skottland under hele krigen. Han var fra Sandefjord. Vet dere noe om han?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.