HARRY ROVES FOREDRAG OM LAHELLE

Harry Roves foredrag om Lahelle måtte dessverre utsettes på grunn av smittesituasjonen i landet, men blir satt opp igjen

mandag 14. juni kl 18.00  (fulltegnet) og 

mandag 30. august kl 18.00.

Begge arrangementene er på Husmannsplassen Øvre Myra, Schanches gate 24, 3211 Sandefjord.

LAHELLE

Foredraget  skulle vært holdt mandag 22. mars 2021 kl 18.00 på husmannsplassen Øvre Myra, Schanches gate 24, 3211 Sandefjord.
Nå blir det holdt
– mandag 14. juni kl 18.00 og
– mandag 30. august kl 18.00.
KULTURMINNE-mimring om Lahelle, utgitt av Sandar Historielag, våren 2021 ved Harry Rove, som forteller om:
Øst i bygda Sandar ligger Lahelle, som begrenser seg geografisk i sør til bakken som kommer ned fra Sjuvenga, i nord slutter Lahelle ved «Torvet» mot Vesta, der husnummer 100 -102 på Lahelleveien danner skillet. Les mer under.
Det vil bli trukket ut to gjester som hver får to lokalhistorisk bøker.
PÅMELDING: 91301685 /
På grunn av situasjonen er det kun plass til max. 30 personer på arrangementet. «Først til mølla…»
HUSK KORONA-AVSTAND (minst 1 m mellom kohortene) UNDER ARRANGEMENTET!
Lahelle var på 1700 og 1800 tallet et aktivt sted som anløpssted for rutebåter fra området rundt ytre Oslofjorden, spesielt Veierland, Hudø-Hui, Nøtterøy og Tjømø. Lahelle var også til tider anløpssted for båter fra Bohus kysten i Sverige og tidvis skuter fra havner rundt Østersjøen.
Lahelle var mest kjent for sin tid med seilskutebygging på 1700 og 1800 tallet, ja, stedet var til tider det mest aktive stedet for skutebygging i Sandefjord og Sandar, med sine to verft sørverven og nordverven. Hele 43 skuter ble bygget på disse to vervene på denne tiden. Mange av den lokale bonde-skipsreder.
Vi skal innom det lokale livet i Østbygda Lahelle, og komme med litt om skjebnen til noen av skutene som ble bygget på stedet. Vi tar selvfølgelig med oss frakten av Gokstadskipet fra Gokstadhaugen via Lahelle til Kristiania-Oslo.
Lahelle 1858

Foredraget ble imidlertid tatt opp og kan ses her ved å klikke på lenkene under.

 

 

Lahelle – del 1

Lahelle – del 2

———————————–

Dette innlegget ble publisert i Nyheter. Bokmerk permalenken.

1 svar til HARRY ROVES FOREDRAG OM LAHELLE

 1. Susanne Hesselberg sier:

  Hei,
  Jeg, Susanne Hesselberg, var på dette interessante foredraget om Lahelle som Harry Rove holdt. Da dukket det opp et bilde som jeg gjerne skulle ha fått tilsendt – hvis det er mulig? Kjøpte Kulturminner 10.1., men fant ikke igjen bilde der. Bildet viser den 1. bilen som kjørte til Lahelle. Bilen tilhørte min fars bestefar – Lars Klaveness, og det hadde vært ,moro å vise min far dette bildet. Håper Harry Rove har mulighet til å sende meg dette bildet.
  For øvrig var det et meget informativt og flott foredrag til glede for min samboer og meg som er relativt nyinnflyttete til Lahelle/Sjuveenga.

  mvh
  Susanne Hesselberg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.