Fjerde skoletrinn i Sandefjord har inntatt Øvre Myra. På første dag hadde vi også besøk fra ordfører Bjørn Ole Gleditsch, som fulgte elevene innom alle postene.
Temaet er «livet på en husmannsplass for ca. hundre år siden». Det er lagt vekt på å aktivisere elevene ved at de selv prøver flere disipliner, bl.a. tøyvask, veving, opptak av poteter, vedskjæring og -kløyving, sikring, sliping og vannbæring.
Her får ordføreren orientering fra Inger Lise Fevang Jensen. Hun leder historielagets arbeidsgruppe for den kulturelle skolesekken.
Eleven skal erfare mye og er innom fem forskjellige poster i løpet av to timer og her følger noen bilder fra aktivitetene
Tusen takk for denne meget innholdsrike og dekkende bildereporatasjen fra DKS-produksjonen/»Dagliglivet på husmannsplassen Myra for 100 år siden». Sandar historielag har 24 kunnskapsrike og kyndige formidlere som evner å veilede barna i alle de daglige gjøremål som barna på husmannsplassen måtte lære seg og delta i. Vi møter ivrige, spørrelystne og motiverte 4. klassinger fra hele Sandefjord, ca 650 elever de sju dagene prosjektet varer.