1951-1960
-
-
Sentrum: Fra Bodil Leas danseskole på Hjertnespromenaden 1959. Bodil Leas hus lå vest for «Det rosa huset» eller «Promenadekafeen» som det ble kalt senere. Det er øvelse på polynese som foregår, med Bodli Lea i bakgrunnen. Bildet er utlånt av Arthur Pratt, som sees på bildet som nummer to fra venstre i «Blendahvit» skjorte.
-
-
Goksjø: Foto fra trytefiske i Goksjø 1960.
Lillesøster Ella Aasrum og Tor Aasrum er godt fornøyd med fangsten. Kanskje var de så fornøyde at de sang den gamle barneregla de brukte på Kodals «beste vestkant:»
Mari, mara
Har’u fått no’ fisk ida’?
Jæ’ har fått ei lita tryte
Å’ dæn ske katta ha.
Foto er utlånt av Tor Aasrum
-
-
Sentrum: Denne glade gjengen med 6-åringer er fra barnehagen som lå rett over veien for Castberggården i Hjertnespromenaden i 1959. Den gangen holdt dr. Due til i dette huset. Foto er utlånt av Arthur Pratt.
-
-
Sentrum: Med sparkstøtting i Hjertnespromenaden i 1959. Fra venstre ser vi Arthur Pratt og Anne Lise Stein. Foto er utlånt av Arthur Pratt.
-
-
Øvre Hasle: Det var unganes jobb å hente de tomme melkespanna hver ettermiddag. Dersom gården hadde kalver var det skummet melk med på tilbaketuren. Det ble kjørt fra gården Myra på Øvre Hasle og helt ned til Gokstadveien. Gunlaug Riis styrer tømmane til hesten Truls, og med på lasset var alltid enn gjeng av ungene på Øvre Hasle. Denne gangen var Gurlie Joelson, Inger og Einar Trollerud, og Sven Åge og Kjell Kristoffersen med. Bildet er tatt i 1954 av Solveig Joelson, og foto er utlånt av Gunnlaug Riis Aakerholt.
-
-
Sentrum: Dette bildet er tatt rundt 1952 i 3 etg. i Sagaasgården. Fra høyre ser vi Vera Andersen og Unni Bech Pettersen. Det er Veras onkel «Jors». som har malt seilskuta på bildet i bakgrunnen. Maleriet henger i Tjølling sykehjem hvor «Jors» bodde noen år frem til Nygård sykehjem var ferdigbygget. Foto er utlånt av Unni Davidsen.
Hei! I forbindelse med en dokumentarfilm om min egen familie fra Fevang i Sandefjord lurer jeg på om Sandar historelag har noe billedmateriale fra dette området jeg kunne få tillatelse til å bruke i produksjonen. Det er særlig bilder fra perioden 1940 – 1960 som er av interesse. I forbindelse men slektsforskning har vi stadighet innsett at altfor mange historier har gått i glemmeboken. Det er derfor flott å se at dere har et aktivt historielag som tar vare på den spennende historien i kommunen.
Hei igjen, Nei dessverre så sitter vi ikke på noe spesielt register eller arkiv med materiale fra verken Sandefjord eller Sandar. Selv var jeg opp i området for en tid tilbake og snakket om gamle stedsnavn fra Fevangområdet. Der fikk lov til å fotografere et maleri malt av Gustav H. Fevang. Han bodde på gården Fevang søndre frem til 1932. Da flyttet han til Hågan, på østsiden av Raveien. Herfra malte han gården Fevang søndre rundt 1920. Det er litt artig å registrere at de to Storenga gårdene som skulle ligget i maleriets bakgrunn rundt 1920, overhodet ikke er tatt med i bildet. Annet har jeg dessverre ikke. Lykke til med det videre arbeidet.